10 סיבות מדוע אוכל חשוב

10 סיבות מדוע אוכל חשוב

אתה עובר את היום שלך ואז מרגיש את הרעש המוכר הזה בבטן. רעב. כל היצורים החיים צריכים לאכול, אם כי מה שהם אוכלים משתנה באופן משמעותי. בני אדם אוכלים מגוון עצום של מזון התלוי בהכנסה, תרבות, גישה והעדפות אישיות. כשאתה אוכל ארוחה או חטיף, כמה אתה חושב על זה? האם אתה יודע מאיפה מגיע האוכל שלך? או למה זה כל כך חשוב? להלן עשר סיבות:

1. אנחנו צריכים אוכל כדי לחיות

ללא מזון, בני אדם יכולים לחיות רק כל כך הרבה זמן. אנו זקוקים לחלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים. כאשר אלה אינם נצרכים, הגוף מתחיל להשתמש ברקמה משלו לדלק. למרות שקשה מאוד ללמוד רעב באמצעות ניסויים מסורתיים בגלל חששות אתיים, יש כמה נתונים על השפעותיו. נראה שלזכר בריא בסביבות 154 ק"ג צריכים להיות מספיק קלוריות מאוחסנות בגופו כדי לחיות בין 1-3 חודשים. אולם כאשר חוקרים בוחנים שביתות רעב, אנשים מתו לאחר 45-61 ימים. גורמים רבים משפיעים על משך הזמן שלוקח למישהו לגווע ברעב, אך ברור שאנו זקוקים לאוכל או שבסופו של דבר נמות.

2. מה אנחנו אוכלים חשוב

מחקרים רבים תומכים ברעיון שמה שאנו אוכלים משפיע על הבריאות שלנו. דיאטות עם מזונות עתירי רכיבים תזונתיים כמו ירקות ודגנים מלאים מובילות לתוצאות בריאותיות טובות יותר, כולל סיכון נמוך יותר למחלות כרוניות ואפילו לסוגי סרטן מסוימים. בשנות ה-90, כ-20,000 נשים במחקר צמצמו במזון שומני (כמו בשר אדום) והוסיפו עוד מזונות מהצומח. לאחר עשרים שנה, חוקרים גילו שלנשים שפעלו על פי ההנחיות הללו היה סיכון נמוך ב-21% למוות מסרטן השד מאשר לאלה שלא שינו את התזונה שלהן.

3. להכנת מזון יש השפעה על בריאות הנפש

אנחנו יודעים שאוכל משפיע על הבריאות הגופנית שלך, אבל אפילו הפעולה הפשוטה של ​​הכנתו חשובה. מחקרים מראים שבישול ואפייה יכולים להגביר את הביטחון העצמי, הריכוז והאושר של האדם. הרציונל הוא שבישול הוא עיסוק יצירתי, וכמו עיסוקים יצירתיים אחרים, הוא משמש להפחתת מתח ולהגברת מצב הרוח של האדם.

4. לאנשים רבים יש מערכת יחסים מסובכת עם אוכל

היחס של אדם לאוכל חשוב. עבור רבים, אוכל יכול להיות מקור ללחץ וטראומה משמעותיים. מחקרים מראים כי להפרעות אכילה שיעור התמותה הגבוה ביותר מבין כל מחלות הנפש. ברוב המחקרים, אנורקסיה היא הקטלנית ביותר. גם אם למישהו אין מצב מאובחן, היחס שלו לאוכל יכול לשבש את חייו. אורתורקסיה, שנטבעה לראשונה ב-1996, היא הקיבעון על "הניקיון" או "הטוהר" של מזון. זה יכול לפרוח להפרעה או לגרום לבעיות בריאות אחרות כמו מחסור בקלוריות או תזונה לא מספקת. אם אתה מאמין שאתה סובל מהפרעת אכילה, אנא צור קשר עם איש מקצוע בתחום הבריאות או פנה לארגון כמו NEDA, קו הסיוע הלאומי להפרעות אכילה בארצות הברית.

5. חוסר ביטחון תזונתי הוא נושא מרכזי

בשנת 2020, בין 520-811 מיליון אנשים נאבקו ברעב. זה מייצג עלייה. לפי ה-FAO (ארגון המזון והחקלאות של האו"ם), העולם לא מצליח בכל הנוגע להפסקת הרעב או הבטחת גישה בטוחה למזון. ישנן כמה סיבות לכך, כולל האטת כלכלות, סכסוך ומגיפת קוביד-19. אוכל הוא צורך בסיסי וזכות בסיסית. ללא גישה אמינה למזון בריא, אנשים סובלים.

6. פרנסות רבות קשורות למזון

אנשים רבים מתפרנסים בקריירה הקשורה לאוכל. חקלאות היא חקלאות גדולה, אם כי הנתונים מראים שהיא ירדה עם הזמן. בשנת 1991, 44% מאוכלוסיית העולם עבדו בחקלאות. בשנת 2018, המספר ירד ל-28%. זה עדיין משמעותי, וחקלאות היא לא התחום היחיד שמעורב בו מזון. עבודת שרשרת אספקה, בטיחות מזון, מדעי המזון ותעשיית המסעדנות סובבים כולם סביב מזון.

7. שינויי האקלים משפיעים על המזון

קשה להפריז על הקשר בין מזון לאקלים. למרות שפחות אנשים עובדים בחקלאות, עדיין כך מיוצר כל המזון שלנו. מדענים אולי מתנסים במזון שגדל במעבדה, אבל אנחנו אפילו לא קרובים לייצר מספיק כדי להאכיל את כולם. שינויי האקלים מאיימים על ייצור המזון. כמה הערכות אומרות שתשואות היבול העולמי עשויות לרדת ב-30% עד 2050. אנשים שכבר נאבקים בחוסר ביטחון תזונתי יסבלו הכי הרבה.

8. אוכל זה תרבות

לאוכל ולתרבות יש קשר חיוני שהוא רגשי ומעשי כאחד. במובנים רבים נבנו תרבויות שונות סביב האוכל שהיה זמין עבורם. עבור אנשים שעוזבים את הסביבה התרבותית שלהם, הכנה ואכילת אוכל ממקום מוצאם שומרת על קשר. הם גם חולקים את זה עם אחרים וזה משתלב בנוף התרבותי.

9. אוכל זה פוליטי

האוכל הוא פוליטי כמו שהוא תרבותי. קחו בחשבון מדבריות אוכל. אלו מקומות שבהם קשה יותר לגשת לאוכל בריא ובמחיר סביר. אנשים צריכים לנסוע מרחקים לא נוחים כדי להגיע לחנויות מכולת. מי שבסופו של דבר חי במדבריות אוכל הוא פוליטי עמוק. בארצות הברית, לגזע ולמעמד ההכנסה של אדם יש השפעה גדולה על אם הוא חי במדבר אוכל או לא. הבעיה אינה מוגבלת גם למחסור בחנויות מכולת. במחקר אחד משנת 2001, חוקרים מצאו כי הצפיפות של מסעדות מזון מהיר בניו אורלינס הייתה גבוהה יותר באזורים עניים יותר. לרוב בשכונות השחורות היו 2.5 חנויות מזון מהיר לכל מייל רבוע, בניגוד ל-1.5 באזורים הלבנים.

10. אוכל מספר את סיפורה של האנושות

אם אתה מעוניין ללמוד על היסטוריה ואנושות, אתה יכול ללמוד הרבה על ידי התבוננות בהיסטוריה של האוכל. במשך אלפי שנים, בני האדם טיפחו והתערבו באבולוציה של המזון. אנחנו אוכלים תפוחים כבר 10,000 שנה, אבל רוב הפירות מהתקופות המוקדמות היו זעירים וקשים. נראה שהתפוחים ה"מודרניים" הראשונים טופחו לאורך דרך המשי. בכוונה או לא, זרעים השתלבו ויצרו צורות חדשות של תפוחים. אם אתה מסתכל על דוגמאות אחרות של פירות וירקות מוקדמים, קשה לזהות אותן. איך האוכל השתנה והתפשט חושף הרבה על הסיפור שלנו כבני אדם.

קפיצה מהירה לנושא מעניין
בואו לקבל מעטפת שלמה של אימונים ותזונה שתותאם לכם אישית, כולל מעקבים וליווי אישי מלא עד למטרה שלכם!

עוד באותו נושא...

לקבלת התוכן הכי חם בעולם הכושר והתזונה